szindinamika > Felvétel 2008 / 2009

Felvétel 2008 / 2009

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Rajzi és Formaismereti Tanszéke felvételt hirdet

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Rajzi és Formaismereti Tanszéke felvételt hirdet
SZÍNDINAMIKA SZAKMÉRNÖKI KÉPZÉSRE

A posztgraduális képzés időtartama 4 félév. A vizuális kultúra összes területéről várjuk a jelentkezőket, hiszen a színek tudományos és művészi megismerése minden műfajban fontos lehet. Építészek, belsőépítészek, lakberendezők, képző és iparművészek, webdesignerek, vizuális kommunikáció és környezetkultúra tanárok, tájépítészek, textil és divattervezők, festékgyári szakemberek, az önkormányzatok építési hatóságának és a műemlékes szakterület munkatársai jelentkezését is szeretettel várjuk.

A részvétel feltétele egy diploma megléte, vagy megszerzése a 4-ik félév végére. A mérnöki diplomával rendelkezők okleveles színdinamika szakmérnök, az egyéb diplomával rendelkezők okleveles színszakértői diplomát kapnak.
A képzést azoknak ajánljuk, akik elhivatottsággal, művészi érdeklődéssel rendelkeznek a vizuális kultúra iránt, van igényük az önmegvalósításra, vagy a felsorolt szakterületek valamelyikében már sikeresen tevékenykednek és ott tudják majd kamatoztatni az itt tanultakat.

A képzés elméleti tárgyai a Színdinamika és a Kortárs Képzőművészet-történet, gyakorlati művészi műhelymunka folyik a Kompozíció tárgy keretén belül, amely különböző murális művészeti műfajok; pld mozaikkészítés, különleges falfestő eljárások, egyedi grafikai technikák, belsőépítészeti tervezés, színes környezettervezés, rajzolás- festés, építészeti grafika műfajain belül történnek. Nem egy klasszikus akadémiai képzésről van szó, hanem inkább a századelő, az avantgarde művészetének tanítható iskolájáról.

A Színdinamika képzés műhelyének főbb kutatási területei a városrészek átfogó színtervezése, panelépületek esztétikai újraformálása, műemléképületek színrekonstrukciója. Ilyen feladatokat többször végeztünk már önkormányzatok, főépítészek felkérésére, akár nyári művésztelep formájában is, ami része a képzésnek.

Az elmélet és a művészi alkotás mellett a harmadik oktatási irányvonal a ma már nélkülözhetetlen számítógépes grafikai programok megismerése; Photoshop, Corel, Archicad, Illustrator, 3D stb. a csoport megegyezése szerint, több tehetséges fiatal oktató részvételével.
Többször szerepel neves magyar és külföldi meghívott előadó az optika, látáselmélet, kortárs zene, környezetesztétika, pszichológia, művészettörténet témájában is.

Oktatók:

Kompozíció:
Dr Tari Gábor, festőművész, színtervező, a képzés vezetője

Színdinamika, színelmélet:
Horváth Gábor, színdinamikai szakmérnök

Kortárs Képzőművészet történet:
Konok Tamás, Kossuth díjas festőművész

Számítógépes grafika:
Váli István, építészmérnök
Tóthszöllősi Gergely, építészmérnök

A képzés péntekenként délután zajlik 12h-17h között.
Részvételi díj: 100 000 Ft / félév.
Jelentkezni lehet a 463-1512, 463-1354, 463-3048 és 30/227-9659-es telefonszámokon (Dr Tari Gábor).